Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Wens 538- avond met een gouden randje

   

Een avond met een gouden randje!

Wens 538: Linda Munnikes uit Maassluis heeft haar ernstig zieke schoonvader tijdens de Lichtjesavond in Hellevoetsluis een memorabele bezorgd. Ze gaf schoonvader Herman op voor de kerstactie 2017 van de radiozender – de Beste Wensen van 538 -.

Laatste wens
“Mijn schoonvader werd deze zomer ernstig ziek en had tot twee weken geleden een zeilboot in Hellevoetsluis. Herman zeilde met ongelofelijk veel passie over het Haringvliet. Dat kan hij nu niet meer en zodoende werd zijn boot twee weken geleden verkocht. Hoe mooi is het om zijn diepste wens in vervulling te laten gaan en nog een allerlaatste keer het zijn geliefde Haringvliet op te gaan om deze, voor hem belangrijke periode, af te sluiten.”

Hartverwarmend
We praten na met Nicole van Tooren van HIT Hellevoetsluis, die de wens uitvoerde. “Toen ik twee weken geleden gebeld werd door 538 of ik bij deze wens iets in kon betekenen hoefde ik niet lang na te denken. Dit gaan we uiteraard gewoon doen! De eigenaar van het zojuist gearriveerde salonschip ‘de Dame van Hellevoet’, Carla Strookman, bood spontaan haar schip aan en ook Ronald Rijndertse (Michiel de Ruyter) en John Sonneveld van Catering Service Hellevoetsluis stonden direct belangeloos klaar om het gezin van Herman een avond met een gouden randje te bezorgen. Zo veel bereidwilligheid, hoe hartverwarmend is dat!”

Dame van Hellevoet
Het schip werd voor de gelegenheid leeggehaald, geverfd en goed schoongemaakt. Het uit 1928 stammende schip wordt volgend jaar ingezet als charterschip in Hellevoetsluis en krijgt daarvoor nog een re-fit, maar speciaal voor deze wens werd zij even ingericht met een bed voor Herman en een prachtige kersttafel voor Herman en zijn vrouw, hun zoon en dochter met aanhang en de kleinkinderen. De kerstversiering, kerstboompjes en -lichtjes maakten het geheel af en zo kon de dag van de wens beginnen…

Kippenvel
Linda overviel live op de radio, samen met Rick Romijn (de sitekick van Edwin Evers van Radio 538) haar schoonvader met de vraag of hij nog één keer wilde gaan varen. Zij kwamen naar Hellevoetsluis waar ook de rest van het gezin al klaarstond. Een tweede verrassing volgde! Nicole: “Het was bijzonder emotioneel! Hermans boot lag er nog, 2 stijgers verder in Marina Cape Helius. Herman kende havenmeester Kees Broere persoonlijk (Kees bood ons belangeloos de ligplaats aan) en ook de schipper Theo Post bleek hij goed te kennen. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk, het heeft allemaal zo moeten zijn!”

Betoverend en intiem
“Na een vaartochtje door de havens en over het Haringvliet stond brugwachter Gerard Otto klaar om speciaal voor ons de brug naar de vesting te openen. Naast Gerard wil ik ook de organisatie van de Lichtjesavond bedanken voor hun medewerking. Het decor van de verlichte haven was fantastisch en maakte de vaartocht enorm sprookjesachtig. Het kerstdiner dat de familie Munnikes aan boord genoot, met uitzicht op de brandende kaarsjes op de kades en de knipperende lampjes van de kerstmannen van de Santa Run was heel bijzonder en intiem. Wat een eer om hier met zijn allen aan te hebben mogen meewerken!”