Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Stadswandeling in Hellevoetsluis

Stadswandeling in Hellevoetsluis

Ook zo nieuwsgierig naar de verrassende stadswandeling in Hellevoetsluis?

Met onze stadsgidsen gaat u steeds een stukje verder terug in de tijd. Van het nu naar de Tweede Wereldoorlog tot aan de tijd van de zeehelden als Michiel de Ruijter… Ga mee op tijdreis door de vesting tijdens de stadswandeling in Hellevoetsluis!

Stadswandeling in Hellevoetsluis, foto’s Anton Huber

Over Hellevoetsluis:

Eeuwenlang was de huidige locatie van de Vesting niet meer dan een geul die het polderwater naar zee afvoerde. Vanaf de 16e eeuw werd het steeds meer een oorlogshaven met verdedigingswerken die uniek zijn in zijn soort.

Hellevoetsluis was de marinebasis van de admiraliteit van de Maze en beroemde Nederlandse zeehelden bevoorraden en onderhielden hier hun schepen! Piet Hein bracht hier de buitgemaakte zilvervloot aan wal en ook Michiel de Ruyter liet hier ruimschoots zijn voetsporen na.

Buitengewoon opzichter Jan Blanken legde een zeesluis en droogdok aan en stadhouder Willem III koos hiervandaan het ruime sop om in Engeland de troon op te eisen.

Gaat u met onze vakkundige stadsgidsen mee terug in de tijd?

 

Stadswandeling in Hellevoetsluis

De stadswandeling begint en eindigt vlakbij bij het standbeeld van Jan Blanken op het Baantje in de nostalgische vesting. In overleg met de wandelaars kunnen begin en/of eindpunt ook elders worden bepaald. We lopen door de Vesting van Hellevoetsluis met historische huizen en gebouwen waarvan vele een lange geschiedenis hebben en waar de details door de gids worden onthuld. Meldt u aan voor de stadswandeling in Hellevoetsluis en geniet van onze mooie historische vestinghaven! 

Prijs: € 5,00 p.p. Boekingskosten € 15,00 per gids.
De wandeling is vanaf 10 personen te boeken.

 

Maak uw keuze uit verschillende themawandelingen:

De Vesting van Helllevoetsluis is aantrekkelijk doordat bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Om de geschiedenis van Hellevoetsluis en haar vestingwallen voor bezoekers inzichtelijk te maken zijn er een viertal verschillende stadswandelingen gecreëerd die elk een apart onderwerp uit de roemruchte geschiedenis van Hellevoetsluis belichten.

  1. Stadswandeling Hellevoetsluis: U krijgt een overzicht van verschillende tijdsbeelden en krijgt een beknopt overzicht van de verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis van Hellevoetsluis.
  2. Marine wandeling: Deze wandeling spitst zich toe op het marine tijdperk, toen Hellevoetsluis de grootste marinebasis van Nederland was. Hierbij wordt dieper ingegaan op de marinewerf en wordt de maritieme historie iets nadrukkelijker uitgelicht. Ga naar stadswandeling Maritiem
  3. Wandeling over de Verdedigingswerken: Tijdens deze wandeling gaan we dieper in op het hoe en waarom over de kustbatterij en de militaire historie van Hellevoetsluis. U bezoekt Kazerne Haerlem en het prachtige gerestaureerde kanon op de ‘wallen’. Ga naar rondleiding Verdedigingswerken
  4. Op stap met Michiel de Ruyter: Een unieke belevingswandeling met ‘Michiel de Ruyter’ in hoogsteigen persoon. De zeeheld vertelt u zijn levensgeschiedenis met anekdotes en de link naar Hellevoetsluis. Een verhaal als uit een jongensboek! Ga naar wandelen met Michiel de Ruyter

Stadswandeling in Hellevoetsluis

Informatie aanvragen?

Aanvraagformulier stadswandeling in Hellevoetsluis

 

Ter controle