Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Persbericht Rondje Happen met Jan Blanken

Rondje culinair happen met Jan Blanken

HELLEVOETSLUIS: HIT Hellevoetsluis biedt na een succesvol Michiel de Ruyter arrangement, een culinair rondje happen met Jan Blanken aan. In dit arrangement haalt hij de gasten zelf op en laat trots zijn imposante droogdok zien. Ook neemt hij de gasten mee voor een boeiende wandeling over de Verdedigingswerken. Restaurant Fortezza, de Ruyterhuis en Aquarius staan klaar om gedurende de tocht de gasten culinair te verwennen.

Op het terras van restaurant Fortezza geniet u van koffie met een huisgemaakte traktatie. Het pompgebouw waar het restaurant gevestigd is, neemt u mee terug in de tijd van Jan Blanken en zijn droogdok. Hij is geboren als zoon van een timmerman en kreeg de belangstelling voor waterstaatkundige zaken met de paplepel ingegoten. Het eerste grote project voor de Nederlands waterbouwkundig ingenieur was het droogdok in Hellevoetsluis in 1798. Hij maakte gebruik van moderne technieken zoals een stoommachine voor het leegpompen van het dok. Anno 2015 is het droogdok nog steeds in gebruik. Jan Blanken vertelt vol passie over dit sterk staaltje vernuft.

Na een interessante tocht door de mysterieuze aquaducten van het droogdok is het tijd voor een culinaire verrassing bij De Ruyterhuis. De weg leidt naar de best bewaard gebleven verdedigingswerken en u gaat mee terug in de tijd van bulderende kanonnen en de manschappen van kazerne Haerlem. Een ervaren gids van de verdedigingswerken staat voor de gasten klaar. Vol van indrukken strijken de gasten neer op het terras van Aquarius voor heerlijke tapas. Het Jan Blanken arrangement is te boeken op zondag 12 april, 10 mei en 14 juni 2015 bij www.hithellevoetsluis.nl.

HIT Hellevoetsluis zet graag de schijnwerper op Hellevoetsluis en organiseert interessante en leuke arrangementen. De vestingstad van Hellevoetsluis was vanaf 1602, het begin van de VOC-tijd, eeuwenlang de belangrijkste Hollandse marinehaven. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet was Hellevoetsluis een thuishaven voor de Hollandse oorlogsvloot. Admiraals als de Ruyter, Piet Hein en Tromp kozen hier het ruime sop op weg naar de veldslagen op volle zee. HIT Hellevoetsluis staat voor Hellevoetsluis is Top en is een lokaal bureau voor tours, events en communicatie. Wij weten de parels van Hellevoetsluis voor u te vinden voor de leukste dagjes uit. Wij zijn meer dan een organisator dankzij de volledige service die wij bieden op het gebied van communicatie. Voor meer informatie www.hithellevoetsluis.nl.