Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Persbericht – Vestinghaven Hellevoetsluis

HIT Hellevoetsluis gaat terug in 19de eeuwse sferen

HIT Hellevoetsluis viert de voltooiing van de Koningskade en geeft u een voorproefje van het rondje vestinghaven. Tijdens het openingsweekend van de Koningskade is HIT Hellevoetsluis op zaterdag 28 en zondag 29 maart aanwezig met een ludieke actie! En misschien loopt u daarbij Jan Blanken nog wel tegen het lijf! Samen met zijn vrouwelijk gevolg wordt de schijnwerper op het verrassend rondje rondom de vestinghaven gezet. Op de kade wordt het nieuwe boekje ‘ Verrassend Hellevoetsluis’ met pakkende introducties van de musea gepresenteerd.

En wat doet Jan Blanken dan bij de opening van de Koningskade?
Jan Blanken vertelt met passie over zijn nieuwste arrangement: “Rondje happen met Jan Blanken!” Hij vertelt vol trots over zijn grote project in Hellevoetsluis en presenteert zijn sterk staaltje vernuft: de droge dokken. Als u meegaat op het arrangement vertelt hij over zijn leven en worden anekdotes afgewisseld met culinaire hapjes op verschillende terrassen …

Wie was Jan Blanken?
Jan Blanken is geboren als zoon van een timmerman en kreeg de belangstelling voor waterstaatkundige zaken met de paplepel ingegoten. Het eerste grote project voor de Nederlands waterbouwkundig ingenieur was het droogdok in Hellevoetsluis in 1798. Hij maakte daarbij gebruik van moderne technieken zoals een stoommachine voor het leegpompen van het dok. Anno 2015 is het droogdok nog steeds in gebruik.

Schepen aan de kade
Het verhaal van Jan Blanken en het verhaal achter de prachtige schepen aan de net geopende Koningskade worden gecombineerd met de liefde voor de maritieme geschiedenis van de vestinghaven. Tijdens dit weekend vertellen de dames van HIT ook over het “Verassend Maritiem” arrangement, waarbij u het leven aan boord van de schepen ervaart en geniet van een scheepsmaaltijd…

Verrassend Hellevoetsluis
Kom even langs tijdens het openingsweekend en neem het boekje “Verrassend Hellevoetsluis” in ontvangst. Al bladerend in dit boekje maakt u alvast een rondje door de vestinghaven. Het boekje is gemaakt door HIT Hellevoetsluis in opdracht van het Museum Platform. Voor meer informatie over de arrangementen, kijk op de website: www.hithellevoetsluis.nl.