Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Op pad met een gids in Hellevoetsluis

Michiel de Ruyter-HIT Hellevoetsluis

Op stap met Michiel de Ruyter

Ga mee op de ultieme Michiel de Ruyter belevenis. De stads gids in Hellevoetsluis neemt u mee op ontdekkingstocht in de vestinghaven van Hellevoetsluis en laat u het roemruchte verleden van deze zeeheld zien. Maak uw uitje compleet met een Michiel de Ruyter 3 gangen menu. De chef koks hebben zich laten inspireren door onze zeeheld.

Lees meer

Op pad met een gids

Stadswandeling Maritiem

Hellevoetsluis kent een rijke historie en was door haar ideale ligging ooit de belangrijkste marinehaven van Nederland. Heerlijk beschut en veilig omringd door de verdedigingswerken liggen nu plezierschepen aan de kade afgemeerd. Luister naar de verhalen van onze ervaren stadsgids en verdiep u in het roemrijke maritieme verleden.

Ga op pad met een gids in Hellevoetsluis!

Lees meer…

stadswandeling in Hellevoetsluis

Stadswandeling in Hellevoetsluis

Eeuwenlang was de huidige locatie van de Vesting niet meer dan een geul die het polderwater naar zee afvoerde. Vanaf de 16e eeuw werd het steeds meer een oorlogshaven met verdedigingswerken die uniek zijn in zijn soort. Samen met een kundige stadsgids loopt u door de Vesting van Hellevoetsluis met historische huizen en gebouwen waarvan vele een lange geschiedenis hebben. 

Lees meer…

Lepelaar- en herten safari

Shuttle tour: Natuur safari

Ontdek de natuur van Voorne-Putten. Rijd mee met de fluisterstille E- shuttle en ontdek de mooie omgeving van Hellevoetsluis met de Lepelaar- en Reeen Safari.
Wandel met een ervaren gids door het bijzondere natuurgebied Quackjeswater. Verbaas u over de wonderschone lepelaar kolonie en wees u bewust van de vele vogelsoorten die het Quackjeswater bewonen!
Sssst….
Tijdens de safari heeft u een grote kans om onder begeleiding van de ervaren gids in het wild dartelende reeen en stoere schotse Hooglanders tegen het lijf te lopen!

Informatie aanvragen?

shuttle tour verrassend voorne

Shuttle tour Verrassend Voorne

Ontdek de natuur & historie van Voorne-Putten in een dag tijdens het arrangement Shuttle tour Verrassend Voorne!
Wandel door het maritiem verleden van Hellevoetsluis met de stadsgids Michiel de Ruyter & geniet van de omgeving vanuit de nieuwste attractie van Voorne Putten: de e-shuttle. Proef de biologische smaak van de streekproducten bij een van de deelnemende restaurants en beleef de natuur van Voorne-Putten op de fiets. Verrassend Voorne, een totaalbeleving!

Informatie aanvragen?

IMG_0266

Fietstour met een gids

Lekker ontspannen genieten van de prachtige omgeving van Hellevoetsluis?
Voorne Putten heeft vele verrassingen voor u in petto! In overleg bepalen wij samen met u een route, de te bezoeken bezienswaardigheden en de culinaire stops onderweg. En voor een onbezorgde dag zonder stress over de route gaat een gastvrouw van HIT de hele dag met u mee! Mogelijk met en zonder fietshuur!

Informatie aanvragen?

happen en stappen met Jan Blanken

Happen en stappen met Jan Blanken

Lopend over de wallen met onze gids in Hellevoetsluis gaat u terug in de tijd. De bulderende kanonnen, soldaten turend over het water op zoek naar vijandige schepen. Jan Blanken bouwde in deze roerige tijd een droogdok naar Frans voorbeeld voor de bouw en het onderhoud van de marineschepen. Tijdens het happen en stappen met Jan Blanken komen we van alles over hem te weten.

Lees meer

2015-VH-maart-88

Stadswandeling Meer dan boeien(d)

Ga mee op een boeiende wandeling langs de drie nautische bijzonderheden met een gids in Hellevoetsluis! Start met een kopje koffie aan boord van Lichtschip 12 Noord Hinder en laat u verrassen door onze deskundige gids in Hellevoetsluis. Hij vertelt u alles wat u altijd al heeft willen weten over de vaarwegmarkeringen en vuurtorens.

Lees meer

Hellevoetsluis in oorlogstijd

Stadswandeling Hellevoetsluis in oorlogstijd

Wandelend door de Vesting komt de geschiedenis tot leven. Kijk met oog voor details en luister naar de verhalen over de oorlogsjaren van Hellevoetsluis. Diverse sporen zijn nog aanwezig maar zonder aanwijzing niet altijd herkenbaar.de gevolgen van de Duitse bezetting in de vesting van Hellevoetsluis en ga mee op de oorlogswandeling ‘Hellevoetsluis in oorlogstijd’.
Deze thema wandeling wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Stadsmuseum Hellevoetsluis en Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis.

Lees meer…