Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Lichtschip 12 Noord Hinder

Lichtschip 12 Noord Hinder

Marinehaven Hellevoetsluis was jarenlang het station voor onderhoud en afbouw van schepen, waar ook Lichtschip 12 Noord Hinder in 1963 werd afgebouwd. Lichtschepen lagen voor anker op zee om banken en ondiepten aan te geven. Nadat het schip in 1994 overbodig was geworden op zee werd zij opgelegd in Hellevoetsluis. Een groep enthousiaste mensen met gevoel en liefde voor schepen behoudt het schip voor het nageslacht en laat u meegenieten in de tijd van toen. Een bezoeker kan via een rondleiding en een expositie zien hoe het leven aan boord was, hoe het licht op grote afstand zichtbaar was en hoe je weerberichten kunt maken en wolken kunt lezen.

*Rondleidingen (ook leuk voor kinderen)
Toegang Lichtschip 2,50 euro
‘Doensdag’ voor kinderen  2,50 euro incl. chips en drinken

Rondleidingen vanaf 10 personen

 

Kinderfeestje op de Noord Hinder?

Lichtschip 12 Noord Hinder: Het decor van de kinderactiviteiten! Laat je verrassen en kom spelen bij de musea!

Wat kun je doen op Lichtschip 12 Noord Hinder?
Alles wat je altijd al wilde weten over het weer kom je hier te weten! Je mag zelf een weerbericht maken. Je leert de soorten wolken herkennen. Je mag water / lucht temperatuur meten en je leert de windsnelheid meten. Verder gaan we je leren om een echte zeeman/vrouw te zijn…Je mag water putsen. Je kunt leren morse seinen. Zelf de ankerketting wegen of leren hoe je knopen moet leggen, maar ook een kijkje nemen in de machinekamer en zelfs de lichttoren beklimmen.

Schip Ahoy!
De bemanningsleden van Lichtschip 12 Noord Hinder staan op afspraak voor je klaar van 13.30-15.30 uur. Beleef een leerzame en spannende middag op het mooie oranje Lichtschip, gelegen aan de Koningskade nummer 4.

Reserveer nu uw plek

Vul het reserveringsformulier in en wij bevestigen zo snel mogelijk of er plaats is!
U ontvangt van ons een rekening met het verzoek om te betalen. Na betaling zetten wij de reservering om in een boeking.

Aanvraag Rondleiding NH

  • De boekingskosten bedragen € 15,00
 

Bevestigen