Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Kanons en kanonnen

Kanons en kanonnen

De kanonnier kent de gevaren als geen ander en hij beschikt over stalen zenuwen! Het kruit staat klaar om de saluutschoten voor binnenkomende schepen af te vuren…

Na ontvangst met een kopje koffie krijgt u een presentatie en professionele uitleg van een echte kanonnier. Na dit inkijkje gaat u op ontdekkingstocht met een gids van de stichting verdedigingswerken.

Lopend door de vesting komt u in Hellevoetsluis meerdere kanonnen tegen. Voor het stadsmuseum, bij de verdedigingswerken en op het havenhoofd tegenover de vuurtoren. Hier staan twee voorlaadkanonnen op houten scheepsaffuiten, dit zijn de houten onderstellen waarop het kanon staat. We wandelen met een gids van de verdedigingswerken langs de kanonnen en lopen naar de kop van de haven (Zuidfront) voor het klapstuk op deze middag…

Onder het toeziend oog van de kanonnier wordt het kanon afgeschoten!
De kanonniers zijn elke laatste zondag van de maand actief van mei-september.

Inclusief:
• Koffie Kazerne Haerlem
• Uitleg kanonniers
• Wandeltocht langs kanons en kanonnen
• Kanonschieten

Start 12.00 uur vanaf kazerne Haerlem

Prijs € 9,95

Ervaar het leven van een kanonnier!

Reserveer nu uw plek

Vul het reserveringsformulier in en wij bevestigen zo snel mogelijk of er nog plaats is! U ontvangt van ons een rekening met het verzoek om te betalen. Na betaling zetten wij de reservering om in een boeking.

Reserveringsformulier

 

Controle

Wijzingen en annulering kunt u kosteloos doorgeven tot en met 5 dagen voor de geboekte datum van het arrangement. Wij storten het betaalde bedrag dan terug op uw rekening. Bij wijzigingen en annuleringen binnen 4 dagen tot 1 dag voor de geboekte datum wordt 50% in rekening gebracht. Bij wijzigingen en annuleringen op de dag van het arrangement wordt 100% berekend.