Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Hellevoeter 14- Vrijgezellige vrijdagavond borrel

Hoewel het zeker niet het uitgangspunt is voor de vrijgezellige vrijdagavond borrels bij ‘de Waag’ in Hellevoetsluis wordt het allereerste vrijgezellige huwelijk komend voorjaar toch echt beklonken! “Zo leuk,” vertelt Tineke Kap, “we zagen het zomaar voor onze ogen gebeuren…”

Love is in the air…
De ongedwongen en oergezellige borrels die sinds één jaar georganiseerd worden in de Waag resulteerden vorige maand in het allereerste ‘vrijgezellige’ huwelijksaanzoek! De ongedwongen sfeer en het gevoel dat er niets van je verwacht wordt, zorgen ervoor dat je onbevangen met elkaar kunt kletsen. Tineke: “En soms kom je juist dan de ‘juiste’ tegen, slaat de vonk spontaan over en weet je het gewoon!!!” Fred was al een tijdje een trouwe bezoeker en Mieneke bezocht in mei schoorvoetend en voor het eerst de borrel. Na een gezellige avond spraken zij de volgende dag samen af voor een stevige wandeling… “Sindsdien zijn zij onafscheidelijk, vieren zij dit jaar de kerst samen en wordt volgend voorjaar hun liefde bezegeld met het allereerste vrijgezellige huwelijk!”

Energieboost
“Het is zo enorm leuk en dankbaar om de borrels te organiseren!” vertelt Tineke Kap, tandartsassistente en organisator van de Vrijgezellige Vrijdagavondborrels. “De avondjes voelen elke keer weer als een warme deken en geven mij een enorme energieboost! Want hoe tof is het om het plezier te zien dat onze gasten tijdens de borrels beleven!” Tineke is vrijgezel sinds 2012 en liep, net als veel andere alleen gaanden tegen de vele vooroordelen aan, als zij eens in haar eentje een avondje gewoon gezellig op stap ging. Zij vertelt: “Een vrijgezelle man wordt in het algemeen gezien als iemand die op jacht is en een single vrouw wordt in het uitgaansleven vaak als een concurrente voor de getrouwde dames gezien. Ik dacht dan vaak: dat moet toch anders kunnen?” Zo ontstond het idee van een ‘Vrijgezellige Borrel’, een geweldig idee dat ook nog een enorm blijkt aan te slaan.

Alleen is maar alleen!
“Het leuke is dat door de borrels ook ándere leuke en spontane initiatieven ontstaan. De deelnemers worden, als zij dat willen, opgenomen in de ‘app’. Regelmatig wordt daarin een oproep gedaan als er meeliggers worden gezocht voor een leuke uitvoering in het theater of om naar een van de gezellige initiatieven die in Hellevoet georganiseerd worden te gaan. Er is een ‘eetclubje’ ontstaan en pas zijn we met een stelletje gaan dansen als ‘de discoclub’. Met een paar dames is al een schilderworkshop gevolgd en deze zomer zijn we met de hele ploeg op pad geweest met de ‘vrijgezellige boot’ op de Oostvogel. Allemaal leuke initiatieven waarbij je niets moet, maar waar je kunt aanhaken als het jou uitkomt. Vorig jaar is zelfs al door enkelen de kerst samen gevierd, gewoon, in een ongedwongen samenzijn. Want alleen zijn met Kerst is ook maar alleen, dan kun je er net zo goed maar een feestje van maken!”

Warm kloppend hart
“Of je nou 30 of 80 bent, je bent altijd welkom!” vertelt Tineke. “De enige voorwaarde is dat je single bent.” Elke eerste vrijdag van de maand komen gemiddeld 30-40 alleen gaanden elkaar in de gezellige lunchroom in Hellevoetsluis tegen. De Waag werd onlangs door gastheer Koen Harsma overgenomen, zodat de borrels ook het komende jaar weer zijn gewaarborgd. “Koen is zo’n topper”, vertelt Tineke. “De lunchroom sluit normaal om 18.00 uur, maar speciaal voor ons blijft hij open. Echt heel bijzonder dat hij dit doet! Koen draagt het sociale initiatief een warm kloppend hart toe en onder zijn bevlogen gastvrijheid worden we elke keer weer vol enthousiasme ontvangen. Koen regelt dan een daghap of verwent ons met de lekkerste hapjes en telkens weer kijk ik naar de volgende borrel uit. Een feestje!” De vrijgezellengroep groeit nog steeds. Soms valt er iemand af, regelmatig komen er ook weer nieuwe mensen bij en zo blijft het verrassend wie je nu weer tegen gaat komen. Wil jij ook eens ‘vrijgezellig op stap gaan’ uitproberen? Begin het jaar dan goed op de nieuwjaarsborrel, die op vrijdag 5 januari van 18.00-22.00 uur wordt georganiseerd.