Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Hellevoeter 14- Lizzy V; Uitgevlogen

Lizzy V ; Uitgevlogen…

Zo lang ze zich kan herinneren zingt de uit Rockanje afkomstige 21-jarige schone als een nachtegaaltje. Samen met haar vader zingt Lizzy V als 4-jarig meisje in de auto de liedjes op de radio meerstemmig en uit volle borst mee.

Vleugels
Op de basisschool staat zij tijdens de eindmusical op het podium met een solonummer waar de ouders van haar klasgenootjes erg van onder de indruk blijken te zijn. Om te kijken hoe ver ze kan komen, doet Lizzy V met een eigen geschreven liedje mee met het junior songfestival. Door de positieve feedback krijgt zij vleugels. Het geeft haar de nodige inspiratie en bevestiging om vooral door te gaan met het maken van nog meer eigen geschreven liedjes.

Eigen wijsje
Na de basisschool gaat Lizzy naar scholengemeenschap Helinium in Hellevoetsluis, waar zij drie jaar lang de theaterklas volgt. Elk jaar doet ze mee aan de einduitvoering en kiest als vanzelfsprekend muziek als examenvak. Tijdens de muzieklessen leert ze haar huidige vriendje Dustin kennen. In het laatste jaar HAVO volgt Lizzy naast haar examenvakken de vooropleiding conservatorium in Tilburg. Na de examens gaat ze studeren op het conservatorium in Amsterdam, maar al snel krijgt Lizzy in de gaten dat ze hier niet gelukkig van wordt. Ze wil op haar eigen manier popmuziek maken en besluit haar eigen pad te banen…

Magisch
Regelmatig wordt Lizzy V vergeleken met de altijd vrolijke countryzangeres Ilse de Lange. “Ik ervaar dat als een groot compliment! In mijn ogen is zij heel positief en toegankelijk en ook zij straalt een grote dosis vrolijkheid uit.” Dat Lizzy’s stemgeluid opvalt merkt ze pas goed als zij op 19-jarige leeftijd plotseling met haar band in de finale van Gigstarter Artiest van het Jaar staat. De bandleden kennen elkaar dan nog nauwelijks en er is slechts tijd voor 2 avonden repetitie. Ondanks dat, winnen de jonge en enthousiaste muzikanten de wedstrijd overtuigend van nog 750 andere bands.

Wereldster
Daarna gaat het snel. Naast mooie optredens door het hele land (optredens met Jennifer Ewbank en spelen in het voorprogramma van Dotan), komt Lizzy in Los Angeles terecht. Ze treedt op met wereldsterren tijdens de The NAMM-Show (De grootste business to business beurs voor de Muziekindustrie). Lizzy: “De stad Los Angeles is zo ie zo al heel bijzonder maar die sfeer op The NAMM-show is echt heel gaaf. Het is één grote jaarlijkse reünie waar ik volgend jaar in januari alweer voor de derde keer aan mag deelnemen. Ik vind het heerlijk en echt een eer om daar te mogen zijn.”

Eigen werk
Dat het kan nóg gekker kan, merkt Lizzy als ze na een inspirerende lezing in contact komt met de Amerikaanse producer Louis Henry Sarmiento die, naar later blijkt, werkt voor veel grote sterren (Lady Gaga, 50 Cent, David Guetta, Swedish House Maffia en Ed Sheeran). Lizzy: “Henry (Sarmiento) is echt een toffe gast en hij liet mij niet meer los. Na een Skype-gesprek van 1,5 uur ben ik uitgenodigd om naar zijn studio’s te komen om samen mijn eerste eigen liedjes uit te brengen. Hoe gaaf is dat!”

Vrolijke noot
Lizzy V is apetrots op haar eerste single ‘Faces’, een opgewekte akoestische liedje waar de veelbelovende singer-songwriter haar prachtige zang en dynamische schrijfstijl combineert. Ook haar nieuwste single ‘Out of time’ is een leuk en zorgeloos liedje waarmee ze bij het horen van de eerste klanken al een glimlach op het gezicht van haar luisteraars tovert. Lizzy’s teksten gaan over grappige of opmerkelijke dingen in de maatschappij. Roem vindt Lizzy niet zo belangrijk, maar mensen aan het denken zetten en inspireren wel. Haar doel is om hen vrolijk & blij te maken met de muziek die zij maakt. Een derde single is in de maak en wordt een remix van ‘Faces’.

Team Lizzy
“De steun die ik van mijn familie krijg is echt geweldig Mijn vriend Dustin bijvoorbeeld, speelt geweldig gitaar! Van hem heb ik het gitaarspelen geleerd. Mijn moeder Marleen is erg betrokken en gaat mee als ze kan. Ze houdt mijn fanpage bij. Zó lief! En mijn manager is mijn stiefvader Roberto. Het is vertrouwd om altijd een bekend iemand bij je te hebben, hoewel het soms ook weleens lastig is als je bij voorbeeld zakelijk net even anders denkt. En dan is er nog mijn broer Sander, hij kan prachtig piano spelen! Ik bedenk de melodielijnen bij de door mij geschreven teksten en leg een basis voor een volgend nummer. Met Sander werk ik de invulling van de liedjes uit en bepalen we samen welke instrumenten op welke manier worden toegevoegd. Zo wordt een nieuw nummer geboren. “

Topsport
“Soms is er best weleens competitie tussen ons, maar we brengen elkaar steeds verder naar een nóg hoger level. Vooral in het begin vond mijn vriend Dustin de aandacht best lastig, maar inmiddels hebben we daar allebei onze weg in gevonden. Om goed in vorm te blijven doe ik aan hardlopen en squash en zo blijf ik fit voor het inspannende werk dat ik doe. Door mijn gedrevenheid heb ik best weleens moeite om afstand van mijn werk te nemen, maar bij voorbeeld een afspraak met vrienden voor een spelletje of een gezellige BBQ, geeft mij die o zo nodige ontspanning… Zingen is topsport, maar hoe mooi is het dat ik van mijn passie mijn werk heb mogen maken?”

Luisteren naar Lizzy V? Kijk op www.lizzyv.nl. Hier vindt u de links naar Spotify, You Tube en Facebook

Tekst: Nicole van Tooren
Foto’s: Richard Beukelaar