Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Hellevoeter 13- Een dag in het cultuurhuis Hellevoetsluis


Hoe gezellig is dat? Langs komen om een nieuw boek te lenen, een leuke voorstelling bij te wonen, deel te nemen aan een cursus of gewoon een uurtje tijd nemen voor jezelf voor het lezen van de krant met een heerlijk bakje koffie? Sinds februari dit jaar is dat mogelijk in Het Cultuurhuis Nieuwe Veste. Het prachtig verbouwde pand biedt onderdak aan de bibliotheek, het theater, de vrijwilligersbank, de muziekschool en omroep LINQ.

Achter de Schermen

Er zijn er studio’s ingericht voor muzieklessen en cursussen en cliënten van Ipse de Bruggen bemannen met veel enthousiasme de horeca. Ook achter de schermen werken veel mensen om u gastvrij te verwelkomen. Naast de technici van het theater, de docenten van de muziekschool en de administratie ziet u regelmatig de vaste gezichten van de Bieb-dames en de bediening in het restaurant. We praten met Lein Goudswaard, Cris Vaudo en Cynthia Coenradie, die Rick van Velzen begeleidt. Een dagje cultuursnuiven in het cultuurhuis…

Boekenwurmen
Per toeval kwam de boeken verslindende grafisch ontwerpster, Lein Goudswaard, bij de Bieb terecht. Zij verwelkomt en adviseert haar biebgasten alweer 15 jaar. Zij is het vertrouwde gezicht achter de balie en vindt het heerlijk om haar creativiteit (website en design posters) af te wisselen met het sociale ‘bezig zijn met mensen’. Zij vertelt dat zij altijd op zoek blijft naar verdieping: “Non-fictie, boeken over de tijd, kookboeken, brieven en boeken met informatie hebben mijn persoonlijke voorkeur. Vroeger verslond ik dikke pillen, maar tegenwoordig ben ik meer op zoek naar mooie taal, inzichten en plots. Als het maar vermaak is met diepgang!” Spreek Lein eens aan bij de balie, zij inspireert en adviseert u graag!

Leer en Beleef
Nog zo’n bekend en vertrouwd gezicht is Cris Vaudo. Cris werkt al 40 jaar bij de Hellevoetse Bieb en maakte al verschillende verhuizingen mee. Zij geeft met passie invulling aan de creatieve en kunstzinnige activiteiten binnen het culturele ontmoetingscentrum. Haar vernieuwende visie om de ruimtes zoveel en optimaal mogelijk te benutten komen in het cultuurhuis helemaal tot zijn recht. Cris begeleid de ‘Koffie Plus’ ochtenden en de zondagmiddag activiteiten, waar elke zondag een andere invulling aan wordt gegeven. Van workshops tot film of een lezing met wandeling, Chris bruist van de ideeën zodat bezoekers steeds verrast worden op iets nieuws. Cris vertelt:” Zo leuk om het plezier samen te delen en de leergierigheid te mogen voeden met schilderen of andere kunstuitingen… Het leukst tot nu toe vind ik de ‘Summerschool’ die we deze zomer voor het eerst organiseerde. Ik heb altijd al met kinderen willen werken en de woensdagmiddagen met portretjes schilderen, koekjes bakken en kleimaskers maken sloegen bijzonder goed aan.” Bent u ook nieuwsgierig wat er nog meer in het ‘Leer en Beleef” programma staat? Spreek Cris eens aan en kijk of er ook voor u een leuke activiteit in het programma zit!

Proeftuin
Een nieuw gezicht, maar niet minder belangrijk is Cyntia Coenradie. Zij begeleidt cliënten van Ipse de Bruggen, die de keuken en het restaurant beheren en u dagelijks verwelkomen met een heerlijk kopje koffie, een lunch of een lekker hapje tijdens de theatervoorstellingen. De sociale insteek om ook mensen met een verstandelijke beperking te betrekken bij het culturele ontmoetingscentrum, kwam van de directeur van Theater Twee Hondjes, Johan Veenstra. De behoefte aan een café was groot. Met deze nieuwe inslag vond een vernieuwende verbreding van het aanbod plaats. Kok Rick van Velzen staat sinds de opening van het cultuurhuis in de keuken. De lekkerste soepjes, tosti’s, salades en broodjes maakt hij met liefde klaar. “Het kan mij niet druk genoeg,” vertelt hij, “stilzitten is niets voor mij. Ik houd ervan om lekker bezig te zijn en kan hier mijn energie kwijt én ik kan mijn droom om kok te worden hier waarmaken!” Proeft u ook eens een broodje bij het gezellige café? Rick staat te popelen om voor u de keuken in te gaan.