Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Gemeente Hellevoetsluis

Meer over gemeente Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis heeft rond de 39.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 46,14 km² (waarvan 14,6 km² water). Varend op het Haringvliet en ronduit genietend van het weidse uitzicht, in de gemeente Hellevoetsluis kan het. Veel watersporters weten de weg naar Hellevoetsluis al te vinden. Hellevoetsluis beschikt over zes schitterende jachthavens met in totaal ongeveer 2.000 ligplaatsen. De havens bieden ruime ligplaatsen met douche-, toilet- en elektrafaciliteiten om uw bezoek of verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Restaurants Hellevoetsluis

Hellevoetsluis biedt voor elke eter wat wils. Gaat u voor een culinaire avond of kiest u voor uw eigen smaak! Voor een eenvoudige daghap of een luxe diner, u kunt prima terecht in de gemeente Hellevoetsluis. Ook tijdens een avond op stap is er voldoende te beleven. Heerlijke livemuziek, lekker dansen of een biertje drinken in een van de cafés.

Overnachten Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een vestingstad, prachtig gelegen aan het uitgestrekte Haringvliet. Een verblijf in de gemeente Hellevoetsluis is zeker de moeite waard. De vele bezienswaardigheden in de historische Vesting, mooie stranden, watersport mogelijkheden en activiteiten hier en in de omgeving. Gaat uw voorkeur uit naar een geheel verzorgd weekendje weg of wilt u een nachtje boeken bij een hotel. HIT Hellevoetsluis helpt u bij uw keuze!

Michiel de Ruyter arrangement, Michiel de Ruyter, gemeente Hellevoetsluis

Cultuur Hellevoetsluis

De vesting van Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. In 1798 werd onder bevel van buitengewoon opzichter Jan Blanken een zeesluis en het droogdok Jan Blanken aangelegd. Het voormalige droogdok waar in de 18e eeuw zeilende linieschepen gebouwd werden en waar tot in de jaren 70 van de vorige eeuw het onderhoud van mijnenvegers plaats vond, is nu een museum dat een bezoek meer dan waard is. Van stadwandelingen waar u de verhalen ontdekt achter monumentale panden met een culinaire kwinkslag tot een duik in de maritieme wereld bij de museumschepen. HIT Hellevoetsluis organiseert pasklare tours en arrangementen die samen met de ondernemers en musea van Hellevoetsluis aangeboden.