Tekstschrijven en groepsuitjes in Hellevoetsluis
Bel ons: 06 417 88 737

Arrangementen

Ontdek de parels van Hellevoetsluis met een pasklaar arrangement

Zoekt u een pasklaar arrangement voor uw klant, relatie, familie school- of vriendengroep? Wij bieden de parels van Hellevoetsluis aan in aantrekkelijke arrangementen en tours, voor elk wat wils met of zonder een voortreffelijke lunch of diner.  

Stadswandeling Michiel de Ruyter

Vanuit de oorlogshaven van weleer vertrokken de zeehelden Maarten Tromp, Michiel de Ruyter en Piet Hein. Onze ‘Michiel de Ruyter’-stadsgids neemt u mee op ontdekkingstocht en laat u het roemruchte verleden van de zeehelden zien in de vestinghaven van Hellevoetsluis. Een bijzondere ervaring om te lopen op de plek waar de vaderlandse zeehelden vroeger hebben rondgelopen… Maak uw uitje compleet met een Michiel de Ruyter 3 gangen menu. De chef koks hebben zich laten inspireren door onze zeehelden.

Lees meer…

Stadswandeling Maritiem

Er was een tijd dat de Marine gevestigd was in Hellevoetsluis. Er was enorm veel bedrijvigheid rondom de vestinghaven. De restanten van de muur rondom de marinewerf, het droogdok en verschillende gebouwen zoals de machinistenschool vertellen het verhaal van toen. In de Veste staat nu de maquette staat waar goed te zien is hoe de werf er uit zag, Het geeft een beeld van de werf van toen. Begin 20 ste eeuw verliet de marine Hellevoetsluis en daarmee de zo kenmerkende bedrijvigheid. Stadswandeling maritiem: Luister naar de verhalen van onze ervaren stadsgids en ga even terug in de tijd!

Lees meer…

Stadswandeling in Hellevoetsluis

Eeuwenlang was de huidige locatie van de Vesting niet meer dan een geul die het polderwater naar zee afvoerde. Vanaf de 16e eeuw werd het steeds meer een oorlogshaven met verdedigingswerken die uniek zijn in zijn soort. Samen met een kundige stadsgids loopt u door de Vesting van Hellevoetsluis met historische huizen en gebouwen waarvan vele een lange geschiedenis hebben. De details worden door uw gids onthuld. Meldt u aan voor de stadswandeling Hellevoetsluis en geniet van de verhalen achter onze mooie historische vestinghaven!

Lees meer…

Arrangement Verrassend Maritiem

Marinehaven Hellevoetsluis was jarenlang het station voor onderhoud en afbouw van schepen. In de tijd dat de Marine gevestigd was in Hellevoetsluis, deed Zr. Ms. Buffel dienst als logementschip en werden er van 1896-1920 opleidingen gegeven aan matrozen 1st klas tot kwartiermeester en aan jongens tot matroos. Samen met mijnenveger Bernisse en lichtschip 12 Noord Hinder een eigenwijs trio dat u verbaasd zal doen staan. Een duik in het scheepsleven.

Lees meer….

Arrangement Happen en Stappen met Jan Blanken

Lopend over de wallen met onze gids in Hellevoetsluis gaat u terug in de tijd. De bulderende kanonnen, soldaten turend over het water op zoek naar vijandige schepen. Jan Blanken bouwde in deze roerige tijd een droogdok naar Frans voorbeeld voor de bouw en het onderhoud van de marineschepen. Tijdens het happen en stappen met Jan Blanken komen we van alles over hem te weten.

Lees meer…

Themawandeling Meer dan Boeien(d)

Ga mee op een boeiende wandeling langs de drie nautische bijzonderheden in Hellevoetsluis! Start met een kopje koffie aan boord van Lichtschip 12 Noord Hinder en laat u verrassen door onze deskundige gids die u Hellevoetsluis laat zien. Hij vertelt u alles wat u altijd al heeft willen weten over de vaarwegmarkeringen en vuurtorens.

Lees meer…

 

Thema Oorlogswandeling 

Wandelend door de Vesting komt de geschiedenis tot leven. Kijk met oog voor details en luister naar de verhalen over de oorlogsjaren van Hellevoetsluis. Diverse sporen zijn nog aanwezig maar zonder aanwijzing niet altijd herkenbaar.Deze thema wandeling wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Stadsmuseum Hellevoetsluis en Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis.

Lees meer… 

Vaartocht naar de Zeehonden crèche 

Geniet van het wijde Haringvliet en vaar mee naar Stellendam om een bezoek te brengen aan het zeehondencentrum A Seal! Zodra iedereen aan boord is, gaan we zo spoedig mogelijk onder zeil en geniet u van een 2 uur durende zeiltocht. Onderweg wordt een smakelijke lunch geserveerd met koffie en thee.
We meren af in Stellendam, waar we zeehondenopvang ‘A-seal’ bezoeken en u geniet van het zeehondjes kijken. Hier kunt u eventueel met gids de activiteiten rondom de zeehonden bewonderen. Voor de kinderen is hier ook een speurtocht te organiseren.

Lees meer…

Vaartocht Gastvrij Hellevoet

Arrangement Vaartocht Gastvrij Hellevoet

Verbaas u over de maritieme historie van Hellevoetsluis. Geniet tijdens het arrangement ‘vaartocht gastvrij Hellevoet’ van een stadswandeling, een heerlijke brunch en een ontspannen vaartocht over het Haringvliet! De stadswandeling is een goede basiswandeling die de veelzijdigheid van Hellevoetsluis laat zien. Geniet van een heerlijke brunch bij een gezellig restaurant met terras aan de haven. Stap tot slot aan boord van een nostalgisch zeilschip. Laat u verrassen door het altijd bijzondere en weidse Haringvliet tijdens een heerlijke & ontspannen vaartocht.

Lees meer…

Arrangement Klaar om te wenden

Er ‘vaar’ de 19de eeuwse schepen en beleef een 3 uur durende vaartocht na een driegangen lunch en een kijkje aan boord van museumschip de Buffel. In de 17de, 18de en 19de eeuw zorgde koopvaardij, marine en visserij voor veel welvaart in Hellevoetsluis. Uit deze tijd stammen de prachtige authentieke schepen die deelnemen aan dit arrangement. Vandaag de dag zeilen de rustieke schepen voor een vaartocht met passagiers op het Haringvliet.

Lees meer…

Arrangement Vaartocht Tiengemeten

Er zijn van die plekken die je gezien moet hebben. Tiengemeten bijvoorbeeld! Een o zo Hollands stukje Nederland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Proef de sfeer van het Hollandse leven uit de tijd van toen! Vaar met een nostalgisch zeilschip naar het eiland Tiengemeten en geniet van een hele dag met water en natuur! Ook voor de kinderen is er veel te beleven. De natuurspeeltuin is een waar paradijs en wat dacht u van een fiets- of huifkar-tocht? Een dagje uit voor alle leeftijden.

Lees meer…

Arrangement Lazy Sunday

Eventjes helemaal niets….Een heerlijke middag op het water, turend over het Haringvliet. Lekker lui met een boekje in de zon of sportief met het stellen van de zeilen.
Heeft u ook zoveel zin in een vaartocht voor een lekker luie zondagmiddag?

Lees meer…

Arrangementen op maat

Bent u op zoek naar groepsuitjes in Hellevoetsluis?

  • Een gezellig dagje uit met de familie?
  • Een uitje met uw vereniging of gepensioneerden groep?
  • Of wilt u uw werknemers verrassen met een uitje, net even anders dan anders?

Hellevoetsluis biedt hele bijzondere locaties en mogelijkheden voor arrangementen op maat! Vraag nu vrijblijvend informatie aan…